Før du velger vaskebyrå til ditt oppdrag, bør du lese våre enkle 5 tips!

Det blir stadig mer populært å hyre inn vaskebyråer til oppdrag både i hjem og bedrift. Her er det dessverre mange feller å gå i, så vi har samlet våre 5 beste tips for å velge et trygt og stabilt vaskebyrå.

I programmet «TV2 Hjelper deg» sin test av vaskebyråer, avdekket de hvordan renholderne brukte do-kluten over hele badet. Dette er bare én av mange skrekkeksempler på manglende opplæring hos useriøse aktører. Så hvordan kan du forsikre deg at ditt vaskebyrå driver profesjonelt?

1. Sjekk at vaskebyrået er offentlig godkjent

Det første du bør gjøre er å forsikre deg om at vaskebyrået driver lovlig. Ved å søke opp firmaet i registeret over offentlig godkjente renholdsvirksomheter, kan du finne ut om vaskebyrået betaler sine ansatte riktig og ikke arbeidet svart. Dette kan gi deg en pekepinn om hvor seriøst vaskebyrået er.

 2. Sjekk om prisen er riktig

Hvis prisen for tjenesten er for lav, står du sannsynligvis i møte med et useriøst vaskebyrå. Innkjøpsprisen per time for en aktør som driver lovlig, ligger på rundt kr 260,- pr. time. Så har du fått et tilbud på kr 1.000,- for en 5 timers jobb, bør det lyse noen røde lamper.

3. Etterspør dokumentasjon på opplæringsrutiner

Unngå at vaskebyrået gjør hjemmet eller bedriften til en bakteriebombe. Be om å få tilsendt dokumentasjon på hvordan renholderne læres opp, gjerne underskrevet av renholderen selv. Hvis vaskebyrået kan fremskaffe et slikt dokument, har du en indikator på hvor profesjonell aktøren er.

4. Sjekk referanser

I dag er det enkelt å finne referanser på nettet. Folk gir regelmessig anmeldelser av tjenester de har kjøpt, på f.eks. Facebook eller Google. Dersom du ikke finner noen for den aktuelle aktøren, bør du be vaskebyrået fremlegge kontaktinformasjon til tidligere kunder som du kan kontakte.

5. Vær til stede under første vask

Dette er den desidert sikreste måten å finne ut om vaskebyrået og renholderen er til å stole på. Registrer noen nøkkelfaktorer, f.eks. har renholderen uniform og HMS-kort? Bruker han/hun samme klut på badet som i stuen? Hvis både metoder og presentasjon er i orden, har du høyst sannsynlig valgt et trygt og stabilt vaskebyrå.

 

Les også: Derfor bør du aldri bruke salmiakk