Styrker sin posisjon som leverandør av renholdstjenester og blir en betydelig aktør i renholdsmarkedet i Ringerike- og Hadelandsområdet. 

Hønefoss/Tønsberg: – Vi er glade for å bli en del av et offensivt SSP som kommer til å gi oss muligheter til å konkurrere om enda flere kunder. Ved å bli en del av SSP får vi muligheten til å tilby enda flere tjenester til både eksisterende og nye kunder, blant annet kantinetjenester og liknende, sier tidligere eier av Renox Gruppen Yebio Fecadu.

Han startet Renox Gruppen AS, tidligere Ringerike Renhold AS, tilbake i 2003. Nå er selskapet kjøpt opp av det Tønsberg-baserte Support Service Partner. Selskapet har 300 ansatte og leverer renholdstjenester og kantinedrift til bedriftsmarkedet på hele Østlandet.

Yebio Fecadu mener at det nå var riktig å la nye offensive eiere slippe til for å videreutvikle Renox Gruppen.

En god match

Gjennom kjøpet av Renox Gruppen AS styrker Support Service Partner sin tilstedeværelse og kundemasse ytterligere på Østlandet, og eierne av SSP, Ghazi Khder og Patrick Solrunarson mener at selskapet de nå har kjøpt var en meget god match for måten de ønsker å drive en renholdsbedrift på.

– Vi er veldig glade for å få med oss gjengen fra Renox Gruppen inn i Support Service Partner. De bringer med seg høy kompetanse og erfaring, samt en markedsledende posisjon i området. I tillegg har vi svært sammenfallende ambisjoner knyttet til service og utvikling av medarbeidere. Nå skal vi sørge for en god integrering av selskapet, og vi gleder oss stort til å ønske 80 nye medarbeidere velkommen på laget vårt, sier Ghazi Khder.

Gründerne Ghazi Khder og Patrick Solrunarson startet Support Service Partner allerede som 17-åringer, og har siden oppstarten gjort seg kraftig bemerket i renholdsbransjen. I fjor vant Khder og Solrunarson prisen for årets Service- og Handelsbedrift samt Entrepreneur of the year Young. I tillegg har SSP vært gasellebedrift to å på rad, og i mai 2022 fikk de også tildelt prisen «Årets Arbeidsgiver» av Tønsberglivet og Tønsberg Næringsforening.

Kunder og ansatte godt ivaretatt 

For de mange kundene i Renox Gruppen AS, og ikke minst de rundt 70 renholderne som nå får nye eiere, vil det på nåværende tidspunkt bli få merkbare endringer. Selskapet og merkenavnene Ringerike Renhold, Hadeland Renhold og Renox Prosjektrenhold videreføres slik det er inntil videre, og eksisterende kunder og ansatte blir godt ivaretatt og lite berørt av nytt eierskap.

Nøkkelpersoner som tidligere eier Yebio Fecadu og daglig leder Kjetil Skogheim er med videre under SSPs eierskap i tillegg til driftspersonellet.

(Spente medarbeidere i Renox Gruppen som fikk nyheten om transaksjonen mandag denne uken)

Fakta om Support Service Partner AS 

  • Support Service Partner AS har kontorer i Tønsberg, Lier, Sarpsborg og Kristiansand og leverer tjenester til hele sør og øst Norge.
  • Firmaet tilbyr tjenester innen renhold, kantine og matter.
  • Omsetningen i 2021 havnet på 74 millioner kroner med et driftsresultat på 11,9 millioner kroner.
  • Prognosen for 2022 viser en omsetning på 150 millioner kroner.
  • Selskapet har planer om å bli landsdekkende, før de går internasjonalt.

Fakta om Renox Gruppen AS  

  • Renox Gruppen AS har kontorer i Hønefoss og på Gran.
  • Firmaet tilbyr alle former for renholdstjenester til bedriftsmarkedet i Ringerike- og Hadelandsregionen.
  • Omsetningen i 2021 havnet på 29 millioner kroner med et driftsresultat på 5,4 millioner kroner.