Clean Sør, et Kristiansand-basert selskap med 44 ansatte som primært driver med renhold, er nå blitt kjøpt opp av Tønsbergbaserte Support Service Partner. 

KRISTIANSAND: – Vi har aldri hatt noe stort fokus på vekst, men har likevel vokst til en omsetning på rundt 20 millioner siden vi startet opp i 2012, gjennom nettverk, fornøyde medarbeidere og godt rennommé. Vi hadde vokst til et nivå hvor det ble nødvendig med enten strukturendringer eller salg/sammenslåing, sier Siren Årikstad Sørensen. 

Hun startet Clean Sør sammen med venninna Tone Reme i 2010. Nå er selskapet kjøpt opp av det Tønsbergbaserte Support Service Partner. Det har 300 ansatte og leverer renholdstjenester og kantinedrift til bedriftsmarkedet på hele Østlandet. 

God match 

– Vi har lenge ønsket å etablere oss i Kristiansand, og er overlykkelige for å få med Clean Sør på laget. De har akkurat samme verdigrunnlag som oss, med fokus på mennesker og trivsel, og selskapet passer som hånd i hanske med oss, sier Ghazi Khder, medeier i Support Service Partner. 

Gründerne Ghazi Khder og Patrick Solrunarson droppet ut av videregående som 17-åringer for å starte Support Service Partner. I fjor vant dem årets Service- og Handelsbedrift og Entrepreneur of the year Young. I tillegg fikk dem daværende statsminister Erna Solberg på besøk i 2020 og har vært gasellebedrift to å på rad. For to uker siden fikk de også tildelt prisen «Årets Arbeidsgiver». 

– Nåværende eiere i Clean Sør beholder en eierpost på 30% frem til selskapene konsolideres i 2024. Selskapet blir drevet akkurat som før av samme personell, men nå med et enda sterkere fagmiljø og utvidet tjenesteportefølje. Vi har stor tro på at samarbeidet vil komme både kunder og ansatte til gode, og gi oss en sterk posisjon på Sørlandet. 

Ville ikke solgt til hvem som helst 

Eierne av Clean Sør, opplyser i en pressemelding at de er svært fornøyde med valg av kjøper. 

– Dette er jo babyen vår, så vi ville ikke selge til hvem som helst. Vi har møtt flere andre interessenter, men vi var overbevist fra første stund om at Support Service Partner var den riktige kjøper for oss. Vi fikk umiddelbart god kjemi med gründerne og synes de hadde spennende ambisjoner, som vi ønsker å være med på, forteller Tone Reme. 

En plattform for videre vekst 

– Vi har planer om å ekspandere kraftig på Sørlandet fremover. Nå som vi slår sammen kreftene er vekstpotensialet stort, men først må vi sørge for en vellykket integrering og ivaretagelse av eksisterende kunder. Begge parter er svært motivert, og vi gleder oss til tiden fremover. Vi kan også røpe at vi holder på med enda et oppkjøp som vi gi oss en total omsetning på rundt 150 millioner i 2022, forteller Ghazi Khder avslutningsvis. 

 

Mer fakta om Support Service Partner AS: 

Support Service Partner AS har kontorer i Tønsberg, Lier og Sarpsborg og leverer tjenester til hele Østlandet 

Firmaet tilbyr tjenester innen renhold, kantine og matter. 

Omsetningen i 2021 havnet på 74 millioner kroner med EBITDA på 16,6%.  

Prognosen for 2022 viser en omsetning på 150 millioner kroner. 

Selskapet har planer om å bli landsdekkende, før de går internasjonalt. 

 

Mer fakta om Clean Sør AS 

Clean Sør AS har kontor på Sørlandsparken 

Firmaet tilbyr renholdstjenester til bedriftsmarkedet på hele Sørlandet 

Omsetningen i 2021 havnet på 21 millioner kroner med EBITDA på 7%